Alle info betreffende geboortekaartjes

Elke gelegenheid is speciaal maar een geboorte is écht uniek. 

Dat zijn ook de geboortekaartjes die gedrukt worden bij Image Building. We zijn niet alleen de snelste drukker om je geboortekaartjes te drukken maar we kunnen ze ook een unieke afwerking geven. Geboortekaartjes zijn een gelegenheidsdrukwerk en van deze gelegenheid maken wij graag gebruik om onze naam waar te maken. Al is het nu in quadri of foliedruk, hotfoil, letterpress, digitale folie, elke geboorte zijn identiteit, dus spring gerust even binnen en kom al onze originele exemplaren bewonderen.

Je kan kiezen voor digitaal drukwerk op vele verschillende papiersoorten en in alle mogelijke formaten. We bieden je de mogelijkheid een digitale foliedruk in goud, zilver of brons aan toe te voegen. We bedrukken ook graag je enveloppen als je deze graag personaliseerd met je tekening en of vanuit een adressenbestand. Uitgesneden stickertjes of kaartjes om de suikerbonen van je unieke spruit aan te kleden behoort ook tot onze specialiteiten.

Als je je kaartjes liever ambachtelijk gedrukt wil hebben en als tijd of budget niet zo belangrijk zijn dan kan je ook kiezen voor ambachtelijk gemaakte letterpress, blinddruk of foliedruk. De persen staan voor je klaar.

Heb je zelf niet zo veel inspiratie en wil je graag gebruik maken van ons know-how en creativiteit?
Onze ontwerpers houden van de uitdaging om telkens een uniek design met bijhorende gepaste druktechniek te verzinnen voor elk wezentje wat we mogen verwelkomen in onze jungle!

Onze prijzen zijn erop voorzien om uw drukwerk te realiseren, vanaf bronbestanden.
Je kan dus best je bestanden aanleveren in een aanpasbaar bestandsformaat zoals een photoshop (.psd), indesign (.indd) of illustratorbestand (.ai). Dit met toevoeging van alle beelden en lettertypes zodat wij datum, gewicht, grootte of kamernummer bij geboorte voor je kunnen aanpassen.

Timing
Als Snelste Drukkerij van Antwerpen kunnen wij je geboortedrukwerk op 1 dag produceren als het nodig is maar het spreekt voor zich dat je uiteraard best voorbereid bent , dus geef jezelf de tijd om keuzes te maken. Tip : Wacht niet tot de laatste weken en begin al even te brainstormen als je al zo 6 of 7 maanden ver bent.

Wij maken ook graag een proefdruk van je uniek ontwerp op je gekozen papier.
Wanneer je deze proefdruk komt bekijken kan je gelijk ook bijpassende omslagen kiezen uit onze veelkleurige stock. Het schrijven van enveloppen is dan al snel achter de rug. We handelen bij proefdruk meteen de administratiemolen af, zo volstaat 1 telefoontje met de juiste gegevens wanneer je kindje geboren wordt, waarna iemand je kaartjes nog dezelfde werkdag kan ophalen in ons atelier. Bij geboorte bezorg je ons de juiste gegevens en doen wij het nodige om je kaartjes de werkdag zelf te kunnen drukken.

Wat staat er best op een geboortekaartje?
Uiteraard kies je zelf welk info je wil bezorgen, hierbij enkele tips;

  • De naam van het kindje
  • De achternaam
  • De namen van ouders, broers of zussen, eventueel meter en peter en/of grootouders
  • De geboortedatum, het gewicht.
  • Je ziekhuisinfo en je thuisadres met bijhorende telefoonnummers en eventuele bezoekuren
  • Je geboortelijstinfo of rekeningnummer

Hoeveel geboortekaartjes kan je best drukken?
Dat hangt van je familie en vrienden af…. . Alle kaartjes die je persoonlijk kan bezorgen en de kaartjes om te posten zijn dikwijls voor twee personen, vergeet dit zeker al niet. De gedrukte oplages liggen zo ongeveer tussen de 50 en 500 exemplaren.

Kies je voor Digitaal?
Bij digitaal drukwerk kies je voor een milieubewuste productie die waanzinnig snel kan gebeuren. Al ons drukwerk gebeurt trouwens op milieuvriendelijke ecopapiersoorten van 200 tot zelfs 900 gr.

Deze techniek kan je ook verder veredelen met digitale foliedruk, zo verkrijg je een letterlijk schitterend resultaat wat je drukwerk naar een hoger niveau tilt, toch nog passend binnen een redelijk budget en tijdslimiet.

Hotfoil, blinddruk of letterpress?
Bij Foliedrukken wordt er een dunne kleur- of metaalfolie op het drukwerk aangebracht. Bij hotfoil gebeurt dit door middel van een cliché in combinatie met druk en warmte. De folie staat altijd lichtjes ingedrukt. Dit is eigenlijk de mooiste vorm van foliedrukken, waarbij de glans helemaal tot zijn recht komt. Het prijskaartje ligt wel wat hoger bij deze ambachtelijke afwerkingen die wel wat tijd in beslag neemt is een proefdruk niet mogelijk. Je kan wel legio voorbeelden komen kijken waardoor het je al snel duidelijk zal zijn wat je kan verwachten.

Bij blinddruk wordt een reliëf aangebracht op het papier. Hierbij zijn twee afwerkingen mogelijk: ofwel laat je het relïef als het ware uit het papier komen ofwel wordt de vorm of afbeelding er in gedrukt. Hoe diep of hoe hoog het reliëf is, is afhankelijk van de gebruikte papiersoort. We spreken van letterpress wanneer voor het drukken van het reliëf een kleur wordt gebruikt.

Als je nog niet overtuigd bent om gebruik te maken van onze meer dan 30 jaar ervaring, kom dan gerust langs. Stuur ons gerust je bestanden of vragen. Meer dan 30 jaar ? Misschien hebben we jouw warme komst in the Jungle ook ooit nog gedrukt, wie weet ?

Om een vlotte transfer van bestanden te garanderen kan je best je files bezorgen via onze website: https://www.imagebuilding.be/nl/bestanden-aanleveren/bestanden-uploaden
Graag met vermelding van de offerte referentienummer .

Heb je nog vragen over hoe je bestanden het beste aan te leveren? 
https://www.imagebuilding.be/nl/vragen#hoe-lever-ik-bestanden-aan-voor-digitaal-drukwerk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x