VRAGEN?

Leveringen en ophalingen

Je drukwerk laten leveren of ophalen?

Makkelijk op te halen of laten leveren in & rond de stad. Een snelle levering door het Image Building fietsteam is geen uitzondering. Of je nu in Antwerpen, Aartselaar, Berchem, Borgerhout, Brasschaat, Deurne, Edegem, Ekeren, Hoboken, Merksem, Mortsel, Kapellen, Kalmthout, Kontich, Stabroek, Schoten, Schilde, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem of Zandvliet woont: wij kunnen met de snelste fietsen je drukwerk tot op je dorpel leveren.

Service, Snelheid, Creativiteit, Kwaliteit en Duurzaamheid zijn de troeven van je lokale drukker.

Welke leveringstermijn moet ik voorzien?

Leveringstermijn geldt bij Ib naargelang de specifieke druktechniek.
Maar onze klant heeft telkens met zekerheid de keuze uit drie verschillende snelheden met het daarbij horend budget:

7 werkdagen
2 werkdagen
Zelfde dag
Nu - Sito Presto

We kunnen zelfs leveren op minder dan vier uur tijd als je je drukwerk vandaag nodig hebt, onze planning schuift dan even en alle hens aan dek om JOU uit de nood te helpen via onze Rescue Service of bij Image Buildng kunnen we zelfs NU drukken via onze SITO PRESTO Service, elk probleem lossen we op voor je!

En bij Ib mag je zeker zijn, wij komen altijd ons woord na want deadlines zijn heilig.

Hoe lever ik bestanden aan voor DIGITAAL drukwerk?

Bestanden aanleveren, bewaard als high resolution PDF.
 1. Het formaat van het bestand identiek aan vermelding op onze offerte.
 2. Bij een aflopend drukwerk (druk tot aan de rand van het papier) dient u 3 mm afloop te voorzien (bovenop uw eindformaat).
 3. Om afgesneden tekst te voorkomen(bij het schoon snijden) dient alle tekst minimum 5 mm van de bladrand staan.
 4. Indien foto's in uw file : voorzie uw beelden van 300 dpi op ware grootte, als kleur profiel kiest u voor CMYK
 5. Aub geen snijtekens of drukmarkeringen .
 6. Indien kadergebruik : gelieve de kader min 4 mm dik te maken langs elke zijde, zo niet kan het zijn dat de 4 kaderzijden ongelijk zijn na afwerking.
 7. Indien een boekje : aantal pagina's in een boekje dient steeds deelbaar te zijn door 4, aan te leveren in aparte pagina's in logische volgorde, onze software zorgt voor de impositie.

Hoe lever ik bestanden aan voor GROOTFORMAAT drukwerk?

Document Soort:
PDF X-1A 2001 compatibiliteit met acrobat 1.3
(andere extensies zoals: JPEG, TIFF, .. worden eveneens aanvaard indien het niet anders kan, maar dan is de klant volledig verantwoordelijk voor eventuele fouten/extra kosten die hieruit kunnen voorvloeien).

Document modus:

CMYK met het profiel ISO Coated V2 (ECI) of RGB met het profiel Adobe RGB 98

Steunkleuren:
Indien het document steunkleuren bevat gelieve er zich van te vergewissen dat de gebruikte stalen ook daadwerkelijk in het CMYK druk-proces te benaderen zijn (mettalic goud en fluo geel worden bijgevolg als beige en normaal geel afgedrukt. Deze automatische conversie is de verantwoordelijkheid van de klant).
RAL kleuren zijn verf-benamingen welke geen verband houden met het cmyk druk-proces waardoor duidelijke afwijkingen kunnen ontstaan.

Teksten:
De gebruikte teksten in elk document dienen omgezet te worden in contouren/letteromtrekken. De kleinste tekstgrootte die leesbaar is meet 6 punten.

Resolutie:
Kleiner dan B1 formaat dient in 300dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud. Vanaf B1 formaat tot A0 formaat dient in 150dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud
Alle resolutie-aanbevelingen zijn gebaseerd op een bestand op ware grootte. Indien de klant hiervan afwijkt zijn alle hieruitvolgende fouten en/of kwaliteitsproblemen de volledigeverantwoordelijkheid van de klant.

Afmeting:
Alle bestanden dienen op ware grootte te worden aangeleverd en in de correcte verhouding. Indien de afbeelding groter dan 5 meter aan de lange zijde is en de klant niet over een normalized pdf kan beschikken mag het op schaal worden aangeleverd. Men dient dan wel op te letten dat de dpi’s evenredig verhoogd worden met de verschaling van het totale bestand. Houd er rekening mee dat de afmeting van de trimbox de afmeting is waar de prijs op berekend wordt.

Aflopen en tekens:
Alle bestanden moeten voorzien zijn van 3mm bleed aan alle zijden van het beeld en crop marks die de de trimbox aanduiden en voorzien zijn van een clipping op ten minste 2,5mm van de trimbox. Dit houdt in dat de bleedbox 6mm groter is dan de trimbox (3mm aan elke zijde)

Snijden en frezen:
Schoonsnijden van bestanden gebeurt op de aangegeven trimbox. Indien geen trimbox aanwezig in de pdf, dan wordt er 3mm rondom gespiegeld en daarop uitgesneden. Bij het aanleveren van bitmaps wordt er 3mm naar binnen gesneden (uiteindelijk formaat is wel zoals aangegeven)

Om contouren aan te duiden welke gesneden/gefreesd dienen te worden is het belangrijk dat er in de PDF een vectoriële lijn zit met de corresponderende steunkleur in een aparte laag.

Contour cutting ->”Pantone kleur met de naam CutContour”: Aanduiding waar de contourlijn van een afbeelding zich bevind in overdruk(deze lijn wordt integraal gerespecteerd)

Speciale aandacht:
Indien de vectoriële inhoud van een bestand een pure drukkleur is wordt deze als dusdanig puur geprint zonder color-management.
Dit is belangrijk omdat als men cyaan of geel in een afbeelding wilt laten terugkomen er geen inmenging is van de andere drukkleuren.

Belangrijk om te weten is dat indien men dekkend zwart wenst de kleur als volgt moet opbouwen: C: 30% M: 30% Y: 30% K: 100%
Onze RIP-software werkt met een APPE-licentie waardoor pdf’s correct gerenderd kunnen worden, dit houdt ook in dat indien de klant overdrukken gebruikt in de bestanden deze ook als dusdanig worden afgedrukt en bijgevolg zijn deze en andere effecten die in het bestand zitten de vollledige verantwoordelijkheid van de klant

Om te controleren of de overdruk goed zit kan u in acrobat pdf reader de voorkeuren veranderen dat overdruk altijd zichtbaar is.

Hoe lever ik bestanden aan voor FOLIE drukwerk?

 1. Maak eerst een bestand dat uit vier pagina’s bestaat. De eerste en tweede pagina zijn voor je ontwerp, de derde en vierde om aan te geven waar je de folie wilt hebben. Pagina drie is voor het toepassen van cold foil op de voorzijde van je ontwerp, pagina vier voor de achterzijde.
 2. Als je de pagina waar je het folie zou willen hebt opgemaakt, selecteer dan de elementen die je met de folie wilt laten bewerken. Kopieer dat element en plaats dat op dezelfde positie in een nieuwe pagina in hetzelfde bestand. Pagina 3 voor de toepassing op de voorkant. Pagina 4 als je elementen zich op de achterkant bevinden.
 3. De elementen waar de folie op toegepast worden spaar je uit op pagina 1 en 2
 4. De elementen op pagina’s 3 en 4 geeft u de waarde 100 % zwart
 5. Zet alle tekst in outline
 6. Maak nu van het Indesign-document een PDF-bestand (x-1a:2001, met 3mm afloop/bleed).

Hoe lever ik bestanden aan voor CUT-CONTOUR drukwerk?

Om contouren aan te duiden welke gesneden/gefreesd dienen te worden is het belangrijk dat er in de PDF een vectoriële lijn zit met de corresponderende steunkleur in een aparte laag.

Contour cutting ->”Pantone kleur met de naam CutContour”: Aanduiding waar de contourlijn van een afbeelding zich bevind in overdruk(deze lijn wordt integraal gerespecteerd).

Hoe lever ik bestanden aan voor LASERCUTTING?

 1. Het document moet kunnen worden “geprint” op de computer die met de laser is verbonden
 2. De kleuren zijn ingesteld op RGB
 3. Snijlijnen dienen een vector te zijn
 4. Snijlijnen dienen de exacte RGB kleur te hebben zoals deze zijn gedefinieerd in Jobcontrol
 5. Snijlijnen mogen niet dikker zijn dan 0.05mm

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x