VRAGEN?

Leveringen en ophalingen

Je drukwerk laten leveren of ophalen?

Makkelijk op te halen of laten leveren in & rond de stad. Een snelle levering door het Image Building fietsteam is geen uitzondering. Of je nu in Antwerpen, Aartselaar, Berchem, Borgerhout, Brasschaat, Deurne, Edegem, Ekeren, Hoboken, Merksem, Mortsel, Kapellen, Kalmthout, Kontich, Stabroek, Schoten, Schilde, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem of Zandvliet woont: wij kunnen met de snelste fietsen je drukwerk tot op je dorpel leveren.

Service, Snelheid, Creativiteit, Kwaliteit en Duurzaamheid zijn de troeven van je lokale drukker.

Welke leveringstermijn moet ik voorzien?

Leveringstermijn geldt bij Image Building naargelang de specifieke druktechniek.
Maar onze klant heeft telkens met zekerheid de keuze uit verschillende snelheden met het daarbij horend budget:

7 werkdagen
2 werkdagen
Zelfde dag
Nu - Sito Presto

We kunnen zelfs leveren op minder dan vier uur tijd als je je drukwerk vandaag nodig hebt, onze planning schuift dan even en alle hens aan dek om JOU uit de nood te helpen via onze Rescue Service of bij Image Building kunnen we zelfs NU drukken via onze SITO PRESTO Service, elk probleem lossen we op voor je!

En bij Image Building mag je zeker zijn, wij komen altijd ons woord na want deadlines zijn heilig.

Hoe lever ik bestanden aan voor DIGITAAL drukwerk?

Bestanden aanleveren, bewaard als high resolution PDF.
 1. Het formaat van het bestand identiek aan vermelding op onze offerte.
 2. Bij een aflopend drukwerk (druk tot aan de rand van het papier) dient u 3 mm afloop te voorzien (bovenop uw eindformaat).
 3. Om afgesneden tekst te voorkomen(bij het schoon snijden) dient alle tekst minimum 5 mm van de bladrand staan.
 4. Aub geen snijtekens of drukmarkeringen.
 5. Indien kadergebruik : gelieve de kader min 4 mm dik te maken langs elke zijde, zo niet kan het zijn dat de 4 kaderzijden ongelijk zijn na afwerking.
 6. Indien een boekje : aantal pagina's in een boekje dient steeds deelbaar te zijn door 4, aan te leveren in aparte pagina's in logische volgorde, onze software zorgt voor de impositie.
 7. Lever je drukwerk als losse pagina's aan, niet als spreads (pagina's naast elkaar).
 8. Indien foto's in uw file : voorzie uw beelden van 300 dpi op ware grootte. 
 9. Kleurbeheer: Geef in Photoshop & Indesign al het juiste cmyk profiel mee (ISO coatedV2).
  Op PC plaats je deze in de folder C:\Windows\System32\spool\drivers\color
  Op je Apple plaats je deze in de folder /Library/ColorSync/Profiles
  Het profiel kan u hier downloaden:
  https://www.colormanagement.org/en/isoprofile.html

Hoe lever ik bestanden aan voor drukwerk met een spot-UV laag?

 1. Je maakt in je document een nieuwe spot-kleur aan met de naam "Clear".
 2. Deze spot kleur kent een waarde van 100% cyaan.
 3. Je wijst de spotkleur "Clear" toe aan elk object dat je het Spot-UV effect wenst mee te geven.
 4. Je zet elk object me de spotkleur "Clear" in overdruk.

Indesign: ctrl+click object (object), kies effecten (effects), kies transparantie (transparency), kies mode: vermenigvuldig (mode: multiply)
Illustrator: click object, open window gereedschap (atributes), vink aan: overprint lijn & vulling (overprint stroke & fill)

Hoe lever ik een bestand aa voor drukwerk met witte toner?

 1. Je maakt in je document een nieuwe spot-kleur aan met de naam "White".
 2. Deze spot kleur kent een waarde van 100% cyaan.
 3. Je wijst de spotkleur " White" toe aan elk object dat je in het wit gedrukt wil zien.
 4. Je zet elk object me de spotkleur "White" in overdruk.

Indesign: ctrl+click object (object), kies effecten (effects), kies transparantie (transparency), kies mode: vermenigvuldig (mode: multiply)
Illustrator: click object, open window gereedschap (atributes), vink aan: overprint lijn & vulling (overprint stroke & fill)

Hoe lever ik bestanden aan voor GROOTFORMAAT drukwerk?

Document Soort:
PDF X-1A 2001 compatibiliteit met acrobat 1.3
(andere extensies zoals: JPEG, TIFF, .. worden eveneens aanvaard indien het niet anders kan, maar dan is de klant volledig verantwoordelijk voor eventuele fouten/extra kosten die hieruit kunnen voorvloeien).

Document modus:

CMYK met het profiel ISO Coated V2 (ECI)

Steunkleuren:
Indien het document steunkleuren bevat gelieve er zich van te vergewissen dat de gebruikte stalen ook daadwerkelijk in het CMYK druk-proces te benaderen zijn (mettalic goud en fluo geel worden bijgevolg als beige en normaal geel afgedrukt. Deze automatische conversie is de verantwoordelijkheid van de klant).
RAL kleuren zijn verf-benamingen welke geen verband houden met het cmyk druk-proces waardoor duidelijke afwijkingen kunnen ontstaan.

Teksten:
De gebruikte teksten in elk document dienen omgezet te worden in contouren/letteromtrekken. De kleinste tekstgrootte die leesbaar is meet 6 punten.

Resolutie:
Kleiner dan B1 formaat dient in 300dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud. Vanaf B1 formaat tot A0 formaat dient in 150dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud
Alle resolutie-aanbevelingen zijn gebaseerd op een bestand op ware grootte. Indien de klant hiervan afwijkt zijn alle hieruitvolgende fouten en/of kwaliteitsproblemen de volledige verantwoordelijkheid van de klant.

Afmeting:
Alle bestanden dienen op ware grootte te worden aangeleverd en in de correcte verhouding. Indien de afbeelding groter dan 5 meter aan de lange zijde is en de klant niet over een normalized pdf kan beschikken mag het op schaal worden aangeleverd. Men dient dan wel op te letten dat de dpi’s evenredig verhoogd worden met de verschaling van het totale bestand. Houd er rekening mee dat de afmeting van de trimbox de afmeting is waar de prijs op berekend wordt.

Aflopen en tekens:
Alle bestanden moeten voorzien zijn van 3mm bleed aan alle zijden van het beeld en crop marks die de de trimbox aanduiden en voorzien zijn van een clipping op ten minste 2,5mm van de trimbox. Dit houdt in dat de bleedbox 6mm groter is dan de trimbox (3mm aan elke zijde).

Snijden en frezen:
Schoonsnijden van bestanden gebeurt op de aangegeven trimbox. Indien geen trimbox aanwezig in de pdf, dan wordt er 3mm rondom gespiegeld en daarop uitgesneden. Bij het aanleveren van bitmaps wordt er 3mm naar binnen gesneden (uiteindelijk formaat is wel zoals aangegeven)

Om contouren aan te duiden welke gesneden/gefreesd dienen te worden is het belangrijk dat er in de PDF een vectoriële lijn zit met de corresponderende steunkleur in een aparte laag.

Contour cutting ->”Pantone kleur met de naam CutContour”: aanduiding waar de contourlijn van een afbeelding zich bevind in overdruk(deze lijn wordt integraal gerespecteerd).

Speciale aandacht:
Indien de vectoriële inhoud van een bestand een pure drukkleur is wordt deze als dusdanig puur geprint zonder color-management.
Dit is belangrijk omdat als men cyaan of geel in een afbeelding wilt laten terugkomen er geen inmenging is van de andere drukkleuren.

Belangrijk om te weten is dat indien men dekkend zwart wenst de kleur als volgt moet opbouwen: C: 30% M: 30% Y: 30% K: 100%
Onze RIP-software werkt met een APPE-licentie waardoor pdf’s correct gerenderd kunnen worden, dit houdt ook in dat indien de klant overdrukken gebruikt in de bestanden deze ook als dusdanig worden afgedrukt en bijgevolg zijn deze en andere effecten die in het bestand zitten de vollledige verantwoordelijkheid van de klant.

Om te controleren of de overdruk goed zit kan u in acrobat pdf reader de voorkeuren veranderen dat overdruk altijd zichtbaar is.

Hoe lever ik bestanden aan voor FOLIE drukwerk?

 1. Maak eerst een bestand dat uit vier pagina’s bestaat. De eerste en tweede pagina zijn voor je ontwerp, de derde en vierde om aan te geven waar je de folie wilt hebben. Pagina drie is voor het toepassen van cold foil op de voorzijde van je ontwerp, pagina vier voor de achterzijde.
 2. Als je de pagina waar je het folie zou willen hebt opgemaakt, selecteer dan de elementen die je met de folie wilt laten bewerken. Kopieer dat element en plaats dat op dezelfde positie in een nieuwe pagina in hetzelfde bestand. Pagina 3 voor de toepassing op de voorkant. Pagina 4 als je elementen zich op de achterkant bevinden.
 3. De elementen waar de folie op toegepast worden spaar je uit op pagina 1 en 2
 4. De elementen op pagina’s 3 en 4 geeft u de waarde 100 % zwart
 5. Zet alle tekst in outline
 6. Maak nu van het Indesign-document een PDF-bestand (x-1a:2001, met 3mm afloop/bleed).

Hoe lever ik bestanden aan voor CUT-CONTOUR drukwerk?

Om contouren aan te duiden welke gesneden/gefreesd dienen te worden is het belangrijk dat er in de PDF een vectoriële lijn zit met de corresponderende steunkleur in een aparte laag.

Contour cutting ->”Pantone kleur met de naam CutContour”: Aanduiding waar de contourlijn van een afbeelding zich bevind in overdruk(deze lijn wordt integraal gerespecteerd).

Hoe lever ik bestanden aan voor LASERCUTTING?

Wat hebben wij van u nodig?

 1. Een kort overzicht van het project (oplage & budget)
 2. Artwork of schetsen in de gepaste bestandsformaten (meer info over de formaten vindt u hier onder).
 3. Gelieve steeds een afbeelding van uw concept te sturen.
  Indien u niet beschikt over een elektronisch bestand kan u ons steeds een schets of een foto mailen.
  Het gewenste materiaal, met afmetingen en dikte (de oppervlakte van ons werkblad bedraagt 740 x 440mm.
  Bijzondere vereisten mbt de afwerking of levering, eventuele vragen en opmerkingen.


Bestanden

We kunnen aan de slag met zowat elk formaat…. op voorwaarde dat we het herkennen.
De meeste bestandstypes vereisen wat aanpassingswerk voor de uiteindelijke bewerking,
maar als je de onderstaande richtlijnen in acht neemt kunnen we je project zonder problemen uitvoeren.

De volgende formats zijn- zowel qua arbeidsuren als qua kosten- het eenvoudigst om mee te werken.
We hoeven ze immers niet meer om te zetten naar een geschikt formaat en moeten daardoor geen extra arbeidsuren aanrekenen. Zo kunnen we je raming of opdracht ook sneller afleveren.
Indien je hulp zou wensen bij het opstellen of aanpassen van je artwork kunnen we je steeds helpen.
Al de gekregen bestanden worden geopend en gecontroleerd met Adobe Illustrator.
Van hieruit exporteren we naar de software van de lasercutter.
Sla je bestand bij voorkeur op in een van de volgende formats: *.eps / *.ai / *.dxf / *.dwg / *.pdf

Uw file dient ook aan de volgende specificaties te voldoen

 1. Het document moet kunnen worden “geprint” op de computer die met de laser is verbonden
 2. De kleuren zijn ingesteld op RGB
 3. Snijlijnen dienen een vector te zijn
 4. Snijlijnen dienen de exacte RGB kleur te hebben zoals deze zijn gedefinieerd in Jobcontrol
 5. Snijlijnen mogen niet dikker zijn dan 0.05mm

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x